Imatge o vídeo destacat

“M’ha agradat molt gravar, actuar i veure el resultat final”

“Realitzar aquest curtmetratge ens ha fet adonar que els aspectes físics o l’origen de procedència no són els únics factors que expliquen com som”. Així valora una jove del Centre Obert el taller de curtmetratge que han fet gràcies a l'Associació La Bretxa durant el segon trimestre. En aquesta experiència també hi han participat els joves de la UEC Gorg del Centre Sant Jaume.

Dijous van assistir a la Biblioteca de Singuerlín, a Santa Coloma de Gramenet, a la projecció dels diferents curtmetratges que, com ells, han realitzat joves d'altres entitats. “Heu après a explicar coses molt profundes amb un llenguatge nou” va dir durant la presentació als joves del públic Yvonne Griley, membre del Consell Audiovisual de Catalunya. Griley va assenyalar la importància de conèixer el llenguatge audiovisual i va apel·lar al “sentit crític per entendre la realitat”.

La jove del Centre Obert explica com han treballat entorn dels espereotips: “Primer vam veure vídeos relacionats amb la xenofòbia, el racisme, l’homofòbia, l’islamofòbia...”. Considera que “ha estat una experiència molt interessant” i que han après molt treballant amb en Julián Espinosa, de La Bretxa. “Personalment, m’ha agradat molt gravar, actuar i veure el resultat final”, conclou.

Des de l'equip d'educadors del Centre Sant Jaume també reconeixen “haver gaudit tant d’aquesta experiència” i es mostren agraïts amb l’Associació La Bretxa pel treball conjunt en el projecte.

Joves creatius

Les entitats socials que han realitzat curtmetratges en paral·lel al Centre Sant Jaume són el Projecte Calidoscopi, la Fundació Ateneu Sant Roc, el Projecte Superacció, la Fundació Social el Raval, el Projecte Aquí Tescoltem, l'IES Saavedra-Tarragona i la Fundació La Salut Alta. Tots ells, joves creatius.

L'acte de dijous va comptar, entre d'altres, amb la intervenció de Núria Parlon, alcaldessa de la ciutat; Erik Tovar i Paula Frochoso, alumnes de l'Institut Ramon Berenguer IV; Mireia González, Regidora d’Educació, Infància, Joventut i Polítiques d’Igualtat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; Julián Espinosa, coordinador de La Bretxa; Germán Reyes, director del curtmetratge documental La flor de la lengua de vaca –que es va projectar després dels curtmetratges per tancar l'acte– i Paola Sanz, exguerrillera de les FARC i una de les protagonistes del documental; i Laura Fraile, coordinadora del projecte Calidoscopi.