Imatge o vídeo destacat
Nit d'iftar

Nit d'Iftar

Poc després de l'arribada de la primavera, sota una lluna creixent penjada del cel estrellat, està per començar la festivitat més sagrada per a la comunitat musulmana, el Ramadà. Aquesta és el senyal que dona inici al novè mes de l'any religiós, commemorant l'aparició de l'àngel Gabriel davant el profeta Mahoma al qual li va ser revelada la paraula d'Al·là, l'Alcorà.

El Ramadà és un dels pilars de la religió musulmana. El nom prové de l'arrel àrab "ar-*ramad", que significa calor abrasador, fent així al·lusió a la purificació de l'ànima, la "crema" o rebuig al pecat.

Aquest any 2022, comença el 2 d'abril i finalitza el 2 de maig. Cada any canvia la data d'inici, ja que depèn del cicle lunar, determinat per un comitè d'albirament de la lluna de l'Aràbia Saudita. La festivitat arriba a la seva fi amb el "Eid al-Fit".

Aquesta celebració és més que un dejuni per a la comunitat musulmana. És una etapa de reflexió, oració, devoció i introspecció espiritual, on la renúncia a la ingesta d'aliments, des que surt fins que es posa el sol, és una manera d'apropar-se a la seva fe i al seu Déu.

Des del Centre Sant Jaume vam acollir aquest divendres 29 d'abril a les 20:00 h el nostre primer 'Ramadà entre Cultures, nit d'iftar'. Es tracta d'un Sopar interreligiós que vam organitzar juntament amb la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona aprofitant el trencament del dejuni del Ramadà.

Amb aquest Sopar volíem generar un espai de reflexió al voltant de les diferents cultures i religions que conviuen a la ciutat. Un Sopar Comunitari on cada família va contribuir amb un o diversos plats que es van compartir entre tots els comensals. Algunes van portar el menjar preparat des de casa, però diverses mares van estar cuinant durant tot el matí al Centre Sant Jaume, amb l'ajuda de l'empresa de càtering i menjadors escolars F. Roca S.L. que també va aportar part del Sopar.

Des que es van inaugurar les obres d'ampliació del nou edifici, a finals de 2021, el Centre Sant Jaume treballa per incrementar el nombre d'activitats obertes al barri i la ciutat.

Una jornada de reflexió, espiritualitat i comunitat, que va ser tot un èxit!