Imatge o vídeo destacat

El Centre Obert engega un nou taller de curtmetratge

Aquest dimecres els joves del Centre Obert han començat un nou taller de curtmetratge a càrrec de l'Associació La Bretxa. Per primera vegada, el grup participa d'un procés de creació audiovisual. Sense ànims d'oferir formació tècnica, aquest marc vol dotar els nois i noies de competències en resolució de conflictes, cultura de la pau i no violència.

La proposta arriba de la mà de Julián Espinosa, coordinador de La Bretxa, una associació per a la promoció del Cinema Documental. L'entitat realitza campanyes de sensibilització social, d'activisme polític amb comunitats de refugiats, i també dinamitza vídeos participatius amb joves en situació de vulnerabilitat.

Els joves prendran part del procés de producció d'un curtmetratge de gènere documental, de ficció o bé d'un videoclip. El format final es decidirà en funció dels interessos dels mateixos participants. Les sessions tindran lloc durant tot el segon trimestre, cada dimecres a la tarda, al mateix Centre Sant Jaume. El document audiovisual que en resulti es projectarà junt amb les creacions d'altres entitats amb les quals treballa La Bretxa.

L'entitat ha desenvolupat la proposta amb d'altres grups a la mateixa ciutat de Badalona; però també a Barcelona, a Santa Coloma i a la zona alta de Tarragona. De fet, el curs passat, els joves de la UEC ja van ser-ne protagonistes. Ara mateix, el seu document audiovisual es troba en fase d'edició final.