Imatge o vídeo destacat
Caminos por la Paz

Camins per la Pau

Les obres que formem part del sector social de la Companyia de Jesús (Alboan, Entreculturas, red SJM, Red Mimbre i ECCA Social), juntament al sector de centres educatius (Educsi) i la Federació d'Antics Alumnes dels Jesuïtes llencen la iniciativa ‘Camins per la Pau’, un homenatge a totes les persones que fugen de l'horror de la guerra i de la violència, i que han de caminar per salvar la vida. El futur només és possible si generem una cultura d'hospitalitat, solidaritat i inclusió basada en la Pau.

A Siria, 12 anys de guerra han generat ja l'exili forcòs de més de 13 milions de ciutadans i ciutadanes. A Ucraïna, més de 10 milions de persones s'han vist obligades a abandonar les seves llars. Conflictes a l'Àfrica, Amèrica Llatina i altres parts del món provoquen que més de 100 milions de persones es vegin forçades a escapar de la violència, l'empobriment, la falta de recursos de vida o el canvi climàtic en la recerca d'una vida en pau i d'un futur pròsper. Europa és un continent traçat per camins que milions de persones van fer al passat i continuen fent en el present per construir societats de pau, de respecte als drets humans i de valors democràtics.

Aquests camins han de seguir oberts per a les persones que ara criden a la porta d'Europa clament acollida des de Ucraïna i també com a símbol de la riquesa de l'intercanvi i les oportunitats que ofereix per a les nostres vides ser ciutats, pobles, regions d'hospitalitat. Construir el futur junts i juntes només és possible si generem una cultura d'hospitalitat, solidaritat i inclusió basada en la Pau. 

La iniciativa de Camins per la Pau té el seu orígen en el llegat que ens va deixar el pare Frans Van der Lugt, jesuïta que va morir en el setge d'Homs l'any 2014, després de quasi 50 anys vivint a Síria, on havia fundat una granja i centre comunitari a les rodalies de la ciutat.  

•    Consulta i descarrega el Manifiest amb les 10 demandes dirigides a representats polítics de la UE.
•    Consulta i descarrega la Unitat Didàctica per treballar amb alumnat a centres educatius. 
•    Organitza el teu propi Camí solidari.

Més informació a https://caminosporlapaz.org/cat/