Imatge o vídeo destacat
Cuidar-nos

1 de març, Dia del Bon Tracte i de la Cura

L'1 de març és un dia per a recordar-nos que en qualsevol circumstància hem de tractar-nos bé entre tots i totes. Perquè això ens fa bé a cadascun i cadascuna de nosaltres, a les persones més properes, però també a aquelles persones amb qui no tenim tanta relació. En la família, a l'escola, en el treball, a l'Església, en la universitat, en els centres socials i esportius, quan sortim de festa... en qualsevol circumstància! A tothom ens agrada que ens tractin bé i ens cuidin quan ho necessitem, oi que sí? 

Què és el Bon Tracte? Acosta't a l'altre amb respecte, i pensa, què li passa? Què sent? Cal aquest atansament per comprendre l'altre, per acceptar-lo o acceptar-la, encara que sigui diferent a tu. Com m'agradaria que em tractessin a mi? El Bon Tracte no vol ser una obligació, sinó alguna cosa que neix de dins, com quan neix una nova criatura i tendim a protegir-la… ens neix de dins. 

Per tractar-nos bé, el primer que hem de fer és cuidar-nos i això s'aprèn des de nens i nenes. Per això, el nostre lema d'aquest primer 1 de març és: "Cuidar-ME, Cuidar-TE, Cuidar-NOS". Tothom tenim el poder de cuidar i protegir l'altre, sobretot a qui més ho necessita. 

CUIDAR-ME és cuidar de mi mateix: Què necessito jo per estar bé? Què necessita el meu cos? Com responc a aquestes necessitats? Si jo estic bé podré cuidar a les persones que més estimo i que m'envolten cada dia. Abans de cuidar als altres i les altres, cal començar per cuidar-se a un mateix. “Estima els altres com a tu mateix”. 

CUIDAR-TE és cuidar d'una altra persona. Fixa't en què necessita i procura ajudar-la i, per descomptat, no li facis mal. Si aconseguim portar-nos bé, serem més feliços i felices. Cuidar-te és escoltar-te, respectar la teva opinió, oferir-te el consol quan el necessitis, riure i plorar amb tu. Així l'altre també ho farà amb mi quan jo ho necessiti. “Estima els altres com a tu mateix”. 

CUIDAR-NOS és una tasca de tots. Com a comunitat hem d'estar atents a què necessiten els altres i portar-nos bé per poder construir coses bones junts i juntes Tothom necessita sentir-se estimat i estimada: que ens cuidin, que ens protegeixin, que ens eduquin i que ens respectin. Si ho fem junts i juntes, serà més fàcil acompanyar-nos en el dia a dia. 

Per això avui et reptem a preguntar-te: Què puc fer per a cuidar-ME i cuidar-TE millor, per a cuidar-NOS més? Si cuides de tu mateix i dels altres, ens podrem cuidar entre tots.  

Fem un tracte: CUIDA’T, CUIDA’M, CUIDEM-NOS!