Imatge o vídeo destacat

Taller de pintura de l'artista 'Spogo' en el Casal d'Estiu

Què és Àfrica? Què hi ha i com s’hi viu?” Aquest és el punt de partida del taller que l’artista Carlos Garcia 'Spogo' realitza amb les nenes i nens que han participat en el Casal d’Estiu del Centre Sant Jaume. El resultat es pot veure al carrer Antoni Bori, en el barri de Gorg de Badalona, en una paret situada al costat de la nau industrial on viu un grup d’africans subsharians en situació administrativa irregular.

De la mateixa manera que els migrants africants s’imaginen Europa abans de trepitjar-la, els infants del Casal d’Estiu han projectat l’Àfrica a través d’un seguit de paraules que, posteriorment, han convertit en dibuixos i collages de colors que representen els regnes que hi ha a la República de Benín, a l`Àfrica Occidental. Amb tots aquests dissenys, 'Spogo' ha dissenyat la composició final que es pot veure a peu de carrer.

Carlos García 'Spogo' va participar l’any 2006 en la creació del col·lectiu Barri Groc. És en el 2011 quan comença la seva carrera indidivual amb diverses intervencions al carrer de la seva ciutat natal, Badalona. Al llarg dels últims anys, 'Spogo' ha participat en múltiples festivals d’art urbà, exposicions, projectes culturals, residències artístiques i tallers educatius.