Imatge o vídeo destacat

La llegenda de Santa Jordina i Sant Jordi

Conta la llegenda que un terrible drac atemoria els i les habitants d’un poblet de Catalunya anomenat Montblanc. El Drac no parava de treure foc per la boca, semblava que estigués molt enfadat. Per calmar l’ira del drac, els habitants van decidir que cada dia sacrificarien una persona, escollida per sorteig, i li oferirien com a senyal de bona voluntat. Però en el fons, al Drac no li agradava menjar persones, de fet, era al·lèrgic a la carn humana, com tots els dracs. La gent s’espantava molt quan el veia i marxava corrents. Això feia que el drac es posés molt trist, perquè en realitat ell no era pas dolent.

Un dia a la filla del rei, la Jordina, li va tocar ser el sacrifici. Ella era molt llesta i inquieta, i li encantava llegir. -Tinc un pla! - va dir la Jordina. - Amb aquest llibre, investigaré què li passa a aquest drac, perquè estic segura que als dracs no els agrada menjar persones. De camí a la cova del drac, es va trobar a un intrèpid cavaller que es deia Jordi, i es va sumar a l’aventura.

Junts formaven un gran equip! Quan van arribar a la cova, van veure al Drac estirat i molt trist. -Què et passa? li van preguntar. -Tinc una ferida a la pota i em fa mooolt de mal. Apropeuvos, mireu. Van descobrir que el Drac tenia una gran ferida i per això treia tant foc per la boca, perquè li feia molt de mal. -Ningú em vol ajudar. Jo sóc un drac molt bo, divertit i tinc moltes ganes de tenir amics i amigues, però ara em sento molt sol i trist...

La princesa i el cavaller li van curar la ferida i com a mostra de la seva amistat, li van regalar al Drac una rosa ben bonica i vermella d’un roser que creixia a prop de la cova. Els tres es van fer grans amics. Mica en mica, els habitants del poble es van anar apropant a la cova del Drac, on cada tarda la Jordina i el Jordi llegien històries sobre els dracs, per tal que la gent conegués la veritat sobre ells. Jugaven, reien, ballaven, eren tots molt amics! I així va ser, com cada 23 d’abril es regala una rosa a les persones estimades, com a símbol d’amor i amistat.

Espai Familiar 0-3

Centre Sant Jaume

Adaptació llegenda: Sole García