Imatge o vídeo destacat

Grau Ussetti: “El projecte vital de l’infant passa per l’escola i la comunitat”

El darrer número de la revista Catalunya Cristiana s'ha fixat en el Centre Sant Jaume. El periodista Joan Andreu Parra ha entrevistat el director de l'entitat, Grau Ussetti, en un reportatge titulat 'El clamor d’una infància empobrida'. La publicació coincideix amb el Dia Mundial dels Pobres, d'aquest diumenge 18 de novembre, a les portes del Dia Mundial dels Drets dels Infants, el 20 de novembre.

L'article parla de la campanya a favor de l'èxit escolar 'Que l'escola t'acompanyi'. Una proposta que neix de la necessitat d'establir un marc per prevenir l'absentisme escolar, protegir el menor i trencar la transmissió de la pobresa de pares a fills.

Vet aquí algunes de les idees que desenvolupa Grau Ussetti:

“El concepte família l’associem a un espai de seguretat on hi ha un habitatge, una alimentació, un model d’educació, on es garanteixen la salut i també, sobretot, l’afecte.
Però, què passa amb aquelles famílies on avui aquestes variables no estan garantides i no permeten al nen desenvolupar-se?”

“Cal posicionar l’escola com a element de present i de futur, perquè és un àmbit que per als infants significa obertura al coneixement, un espai on se socialitzen amb l’entorn
més proper i el lloc on poden descobrir-se i saber què volen fer amb la seva vida. El projecte vital”.

“Ens trobem moltes vegades famílies molt humils que sostenen el nucli familiar a partir de l’afecte que es tenen. Però també, hi ha casos en què la família no fa aquest procés, l’infant queda cada cop més desemparat i, en ocasions, pateix situacions d’agressió
i de vulnerabilitat que el fan molt feble.”

Podeu llegir el reportatge sencer al número 2043 del 18 de novembre 2018 de Catalunya Cristiana.