Imatge o vídeo destacat

“El joc simbòlic és una eina molt útil”

Tarda de racons a la ludoteca de la Fundació Ateneu Sant Roc. Els nois i noies del grup de Grapes del Centre Obert van recrear divendres la vida quotidiana del món dels adults en espai aquest privilegiat.

Un cop al mes, i des de fa ja tres cursos, l'Ateneu cedeix aquest espai al Centre Sant Jaume. La ludoteca els ofereix diversos escenaris, com són la petita botiga, el mecànic, el veterinari, l'espai de disfresses i, fins i tot, una caseta. A part, també disposen de jocs de taula i altres joguines.

“El joc simbòlic ens permet obtenir informació dels nens, que en altres espais no aconseguiríem. A nosaltres també ens és molt útil”, explica Cristina López des del punt de vista de les educadores. Aquesta valuosa eina educativa permet a l'infant consolidar aprenentatges, experimentar amb el llenguatge o establir rols amb els altres. “És un luxe poder gaudir d'un espai així!”, conclou.