Imatge o vídeo destacat

"Buscar, trobar i comprometre's": voluntariat a les entitats del sector social

Caracteritza totes les activitats dels jesuïtes la seva opció per la justícia i la seva voluntat de servir, acompanyar i defensar les persones i col·lectius més vulnerables.

Ho fan des de les diverses activitats i àmbits en què és present la Companyia de Jesús, però d'una forma més directa a través de les entitats i projectes que impulsa el sector social i que és portada a terme per centenars de col·laboradors/es i voluntaris/es que s'entreguen a aquesta tasca des de la proximitat i l'acompanyament. 

Conscients del valor i la importància del voluntariat, a Catalunya, les entitats que treballen en el sector social van compartir a finals de setembre una jornada al Casal Loiola de Barcelona per presentar les diverses possibilitats de voluntariat que ofereixen els seus centres. Sota el lema 'Fes voluntariat, transformem la realitat', van presentar experiències de voluntariat ressaltant l’esperit de compromís i servei que implica una acció d’aquestes característiques, així com la capacitat de transformació social i personal que se’n deriva.

Actualment les entitats que formen part del sector social dels Jesuïtes a Catalunya són Arrels Sant Ignasi de Lleida; Cristianisme i Justícia i Migra Studium amb presència a Barcelona; la Fundació Carles Blanch amb el Centre Sant Jaume i la Fundació La Salut Alta a Badalona; la Fundació La Vinya als barris de Bellvitge i El Gornal de L'Hospitalet de Llobregat; i Entrecultures Barcelona.

En aquest vídeo, diversos voluntaris que ja col·laboren en aquestes entitats ofereixen el seu testimoni. Les seves experiències posen de relleu la diversitat d'opcions per a les persones que volen realitzar un voluntariat i la capacitat de transformació que tenen les accions solidàries i d'acompanyament. 

 

Font: Jesuïtes.