Cafè-Tertúlia: Un espai per a mares i pares d'alumnes

Cafè-Tertúlia: Un espai per a mares i pares d'alumnes

Després de mesos de preparació des de Suport a l'Escolarització amb altres agents, comença al CEIP Josep Boada el Cafè-Tertúlia. Un espai de tarda per compartir inquietuds amb les mares i els pares dels alumnes.

A partir de la valoració del curs passat, es va considerar important crear un espai distés dins les escoles amb les mares i els pares dels alumnes. Un espai en que poguessin parlar de les seves inquietuds i preocupacions, tant respecte els seus fills com d'ells propis.

Amb l'esforç combinat de Suport a l'Escolarització, la Dinamitzadora d'AMPAs del barri, i la Promotora Escolar, s'ha pogut encetar aquest espai al CEIP Josep Boada.

Amb l'excusa de prendre cafè i unes pastes, mares i avi d'alumnes ens vam reunir per presentar l'espai i entre nosaltres. Amb algunes dinàmiques grupals dirigides per les educadores, ens vam presentar tots i vam poder expressar aquells temes que voldríem tractar en l'espai del Cafè-Tertúlia. Vam entreveure preocupacions respecte la cura dels fills, però també sobre la participació en el funcionament del centre escolar. A nivell més personal, van sortir qüestions relacionades amb el món laboral i la formació.

El Cafè-Tertúlia es farà un dijous al mes. La idea és poder crear el mateix espai en les altres escoles amb les que treballem (CEIP Baldomer Solà i Lestonnac), però primer cal consolidar les AMPA's dels centres.

Només queda dir-vos que va ser maco reunir mares d'origens culturals tan diferents, compartint inquietuds comunes, i passant una bona estona. Esdevé una espai enriquidor per a tots i totes. Això promet molt!