Imatge o vídeo destacat

Aquest abril, 'Som Emocions #ConstruïmFutur’

Des del Centre Sant Jaume hem dedicat el mes d’abril a la campanya ‘Seguim Connectats #ConstruïmFutur’ per visibilitzar la bretxa digital.

En un món en constant transformació, el desenvolupament de les competències digitals s’ha convertit en un element clau. El confinament ha evidenciat la gran desigualtat digital que separa la població amb recursos de la població més vulnerable i ens ha enfrontat a un problema que havia quedat invisibilitzat fins ara: alumnes en risc d'exclusió digital.

Durant mesos, molts infants sense dispositius electrònics, accés a internet ni coneixements informàtics van quedar completament desconnectats del seu procés educatiu, així que aquest curs, al Centre Sant Jaume, hem readaptat la nostra activitat per acabar amb la bretxa d'accés i la bretxa d'ús.

A la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) hem reformulat la nostra forma d’intervenir apostant per un model mixt. L’alumnat alterna l’activitat acadèmica presencial i telemàtica per preparar-se de cara a possibles confinaments i formar els joves i les joves en competències digitals. Alejandro Fernández és alumne de la UEC. Diu que després de dos trimestres, ha millorat molt en competències digitals i considera que els aprenentatges que ha adquirit aquest any li seran útils per al seu futur laboral.

Al Centre Obert també hem confeccionat tauletes perquè nenes i nens aprenguin a utilitzar la informàtica més enllà de les xarxes socials i els jocs;  i a nivell familiar, s'han realitzat formacions digitals a mares i pares.