Imatge o vídeo destacat
la rosa contra el virus, conte infantil

Com expliquem el coronavirus als infants?

Segons els terapeutes del Centre Sant Jaume, Anna Ascaso i Jaume Font, davant del moment actual que estem vivint, els infants i adolescents -com els adults- volen estar informats, de manera que no podem deixar-los al marge.

És fonamental explicar-los què és el coronavirus, els seus possibles efectes i les mesures que hem de prendre, adaptant el missatge a l’edat del menor i les seves competències. Això ajudarà a crear el clima perquè els infants comparteixen amb nosaltres els seus dubtes i neguits i evitar que recorrin a la imaginació o informació no filtrada dels mitjans de comunicació.

En aquest aspecte, Ascaso i Font remarquen la importància de seleccionar la informació que se’ls transmet, facilitant més detalls com més gran sigui l’infant. És cabdal donar explicacions de forma clara i entenedora per tal d’ajudar a que l’infant o jove pugui tranquilitzar-se. Així mateix, tan important és informar com no donar un excés d’informació que ens puguin bloquejar mentalment.

Gaudir d’espais de joc en vers els menors sense interferència de televisió o notícies també serà clau per fomentar moments de desconnexió i evitar la saturació. 

Algunes recomanacions:

- InfoK, especial coronavirus

- Consells per explicar el coronavirus als infants, segons FAROS

- Un conte per llegir

- Un conte per escoltar

- Un conte per imaginar