Imatge o vídeo destacat

“Sant Jordi és una bona oportunitat per apropar-nos a la comunitat”

Amb rul·los, cremalleres, cintes o gots de plàstic es poden dissenyar fantàstiques joguines que entrenen i estimulen cognitivament i físicament als més petits de casa. És la idea que han portat al carrer per Sant Jordi des del Projecte 0-3 anys del Centre Sant Jaume, conjuntament amb el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Badalona Sud (ICI).

La proposta de joc heurístic ha mostrat a les famílies que es pot donar un segon ús a materials i objectes quotidians que es troben a la llar i que, en principi, no han estat dissenyats per jugar. L'activitat es va fer dilluns a la tarda a la plaça Sant Elies, situada al barri del Congrés de Badalona.

A prop de les famílies del barri

“Sant Jordi és una bona oportunitat per apropar-nos a la comunitat, donar-nos a conèixer, oferint-nos com un recurs proper i accessible i per oferir eines e idees a les famílies perquè juguin amb els seus fills sense la necessitat explícita de tenir una despesa econòmica”, explica Marta Mora, treballadora social de l'equip d'atenció especialitzada del Centre Sant Jaume.

L’activitat va tenir bona acollida: “Moltes famílies es van apropar a la parada, van jugar amb els seus fills, es van interessar per com havíem dissenyat els jocs i ens van preguntar a quina entitat pertanyíem”. Una manera de visibilitzar l’entitat, apropar-nos a les famílies del barri i sobre tot gaudint amb els més petits .

Quatre racons amb materials quotidians

La dinàmica es va estructurar en quatre racons, que permetien modificar la dificultat del joc en funció de l'edat. Els infants i les famílies van poder construir piràmides amb gots de plàstic, classificar-los per colors i també jugar a bitlles amb una pilota petita. Els més petits van estimular la psicomotricitat fina i van treballar l’atenció amb unes senzilles cremalleres. Al racó del 'Busca i enganxa' van enganxar i desenganxar rul·los de perruqueria en una caixa de cartró folrada amb feltre. Un espai que permetia dissenyar un cuc o, fins i tot, números. Finalment, el quart racó “les cintes” consistia en introduir i treure cintes de diferents mides i colors en bots de plàstic.