Imatge o vídeo destacat

Els joves del Centre Obert exposen ‘Street Photo’ al Badiu Jove

L’espai Badiu Jove exposa des de primers de juny un recull de fotografies fetes pels joves del Centre Obert. Amb el títol ‘Street Photo’, la mostra és el resultat del taller de fotografia que els joves han realitzat amb Citronela Studio durant el tercer trimestre.

El taller ha permès als participants ampliar horitzons. I fer-ho, en aquest cas, des del seu entorn i la quotidianitat dels barris del sud de Badalona. Segons apunta el professor d’història de la fotografia Colin Westerberck, “la fotografia de carrer és la fotografia protagonitzada per la condició humana en llocs públics”.

La Salma és una jove del Centre Obert i valora així l'experiència: “Hem après que no fa falta una càmera cara per fer una foto bonica; només necessitem una mica de paciència i imaginació”. De les monitores que han dinamitzat el taller, en valora la capacitat organitzativa i l’haver sabut engrescar-los per “aconseguir un bon resultat”.

Els joves han jugat amb la llum, l’enfocament i els punts de vista per captar els elements del seu entorn. “Hem aconseguit unes fotos increïbles!”, valora satisfeta la jove del Centre Obert. El grup s’ha encarregat també de triar les fotografies i de muntar l’exposició a l’espai del Badiu Jove. ‘Street Photo’ estarà oberta fins el dia 4 de juliol.

Tallers per créixer

El projecte del Centre Obert treballa des de la prevenció a favor de la inserció sociolaboral dels menors i les famílies en situació de vulnerabilitat. Amb el grup de joves els tallers serveixen per treballar les habilitats socials i afavorir el seu procés de creixement.

És el segon curs que realitzen aquest taller. L’anterior va girar al voltant de la pròpia identitat. Una experiència estètica per aprendre a mirar.