Imatge o vídeo destacat
El grup de Grapes del Centre Obert.

Una panoràmica al nou curs del Centre Sant Jaume

Tots els projectes del Centre Sant Jaume ja han engegat la dinàmica habitual del nou curs. S'incorporen a l'equip nous professionals per donar un millor servei. Aquestes setmanes són també el moment de rebre les noves famílies i d'entendre les necessitats de cada nucli.

L'equip d'atenció especialitzada creix

Després dels últims canvis, l'equip d'atenció especialitzada passa a estar format per dos psicòlegs, dues psicopedagogues i dues treballadores socials. S'encarreguen d'acompanyar a menors i famílies, del Centre Sant Jaume i del districte, amb activitats com per exemple les del grup de mares amb fills de 0 a 3 anys, tallers d'habilitats socials, reforços individuals i amb petits grups i teràpies individuals i familiars. 

Expectatives de promoció

La Unitat d'Escolarització Compartida treballa enguany amb 16 alumnes. S'hi han incorporat vuit alumnes nous. A més, hi ha dos alumnes del curs passat que ja han començat amb assignatures compartides al seu institut de referència i dos alumnes pendents d'iniciar-les. Els educadors preveu expectatives de promoció per a aquest curs.

Que l'escola t'acompanyi

L'equip de suport a l'escolarització ha iniciat el seu projecte amb l'obertura de la campanya per a l'èxit escolar a Badalona Sud. Amb el lema 'Que l'escola t'acompanyi, uns 180 infants de l'Escola Josep Boada, l'Escola Baldomer Solà i el Col·legi Lestonnac Badalona del territori van crear un avió de paper, que representa el seu projecte vital, i van escriure-hi els seus millors desitjos i propòsits per aquest curs que comença. 

Nova insertora laboral

Pel que fa al projecte Activa't, s'hi incorpora la figura professional de la insertora laboral, que ajudarà a acompanyar els itineraris formatius i laborals i l’entrada al món laboral dels joves del projecte.

Obrir portes, acollir famílies

El Centre Obert ha obert les seves portes, un curs més, als joves i les seves famílies, donant la benvinguda a les noves incorporacions. L'inici de curs és sinònim d'activitats i dinàmiques de coneixença per tal d’unir al grup i que poc a poc els joves es coneguin. També ha començat el reforç escolar per encarar el primer trimestre de la millor manera possible.

Els petits del Centre Obert, el grup de Grapes, són enguany 20 nens i nenes. Han arribat amb moltes ganes d'aprendre i passar-ho bé amb les activitats que l'equip educatiu els ha preparat amb molta il·lusió.