Imatge o vídeo destacat
casal01

Comencen les Activitats d'estiu al CSJ

Aquest any el CSJ inicia activitat a l'estiu amb l'obertura del Casal d'estiu i el Camp de Treball per Joves. El casal d'estiu, que va començar el passat 28 de juny i que es prolongarà fins al 20 d'agost, està organitzat en quatre torns per quinzenes per incrementar el nombre d’infants atesos gràcies al finançament rebut per part de l’Ajuntament de Badalona i el Departament d’Educació. L'horari és de 9:00 h a 15:00 h amb dinar inclòs.

La finalitat del casal és oferir un servei on els nens i nenes dels 6 als 12 anys desenvolupin les seves habilitats: socials, cognitives, d'autonomia, motrius... a partir de jocs, tallers, sortides, gimcanes, entre d'altres. Les activitats han estat dissenyades per l'equip educatiu del Centre Sant Jaume, que també participarà de les activitats que ofereix l'ajuntament de Badalona, així com sortides lúdiques amb els infants a la platja, al cinema o a la piscina.

El centre d'interès que vertebra les activitats del casal gira aquest any entorn la cultura, amb la temàtica #LaCulturaTotHoCura. A causa de la situació de pandèmia viscuda, l'accés a la cultura s'ha vist greument afectat. Aquest fet ha implicat que els infants no han pogut gaudir d'activitats culturals tan necessàries per al seu desenvolupament integral. Així doncs, l'equip educatiu ha considerat essencial poder realitzar un casal d'estiu on la cultura, en totes les seves formes i expressions (pintura, cinema, dansa, música) prenguin un paper protagonista.

D'igual manera, l'espai de menjador compta amb un seguit d'objectius i programació educativa per tal que sigui un entorn d'aprenentatge i d'adquisició d'hàbits de vida i higiene saludables. Els menús són subministrats per l'empresa "FROCA" froca.cat/es, amb dilatada experiència en l'elaboració de menús escolars, contemplant poder oferir alternatives alimentàries per tal de donar resposta a la diversitat cultural i particularitats / necessitats dels infants.

Per la seva banda, el camp de treball s'adreça a joves dels 12 als 16 anys vinculats als serveis i programes del centre. Amb un equip de quatre educadors més dues persones d'intendència i una persona voluntària, l'activitat es desenvolupa durant una setmana sencera de manera contínua, essent una experiència de convivència única. Des de fa 10 anys, el camp de treball es desenvolupa al Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Situat a la serralada litoral catalana, entre les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, té una extensió aproximada de 15.000 hectàrees i forma part de la xarxa de parcs naturals i espais protegits de Catalunya.

Després d'un any certament difícil a causa dels efectes de la pandèmia i de l'impacte que aquesta ha tingut en la vida diària, des del CSJ treballem i celebrem l'oportunitat que ens dóna l'estiu i les activitats que realitzem amb els infants i joves de Badalona per tal de poder garantir a aquests espais segurs de convivència, aprenentatge i lleure.