2n trimestre: l'aventura continua

REPTES DEL 2009 ALS DIFERENTS PROJECTES DEL CENTRE SANT JAUME

Gener ja ha acabat i al Centre Sant Jaume continuem amb forces renovades per reprendre el curs escolar havent iniciant l'any 2009. Després de fer i compartir les valoracions del primer trimestre, cada projecte posa la vista en nous reptes per al curs que continua.

Centre Obert: Les situacions socials i familiars de molts dels nois i noies del centre obert repercuteixen notablement en el seu estat d'ànim i comportament. Si a això sumem les ganes de l'equip per oferir una atenció de màxima qualitativa, succeeix que hi ha molta feina a fer. En aquest sentit, cal posar esforços en prioritzar les tasques a realitzar. Entre aquestes, l'equip vol continuar incidint en la formalització i elaboració d'una normativa específica pel centre obert. Un altre aspecte en que caldrà incidir són les tutories individuals amb els nois i noies. Any rere any posem més esforços en aquest espai que, a la seva manera, tant agraeixen als nostres petits (i no tan petits). Ah, i reprenem les dinàmiques familiars. Seguim a 200%!

UEC: És el seu primer curs d'autèntica escolarització compartida amb l'institut. Això requereix una adaptació mútua en que cal seguir treballant, sempre pel bé dels alumnes, és clar. S'aniran introduint canvis que modificaran la dinàmica quotidiana. Amb el grup de segon, comença el taller artísitc d'educació emocional (podreu veure les obres d'art clicant a "Racó de l'Artista"). Un altre canvi organitzatiu és respecte les assembles, que a partir d'ara es faran per grup-classe, i en grup gran només un cop al mes. Bé, la feina és molta i el temps escasseja. La flexibilitat organitzativa i metodològica de la UEC és la seva gran virtut! Ho valorem i aprofitem per seguir treballant, apostant pels nois i noies sense miraments.

Aula Oberta: Comencem el segon trimestre amb les piles carregades i noves eines de suport i organització escolar. Després de fer una valoració del primer trimestre, personal i individual ens hem plantejat amb cada noi i noia uns objectius en relació al seu aprenentatge escolar però també envers la relació amb els altres. Després de Nadal, també hem incorporat les famílies de l'Aula Oberta en les dinàmiques familiars que organitza el Centre Obert.

Suport a l'Escolarització: Ja en acabar el primer trimestre, i junt amb la resta de professionals que treballen les situacions d'absentisme escolar a Badalona Sud, vam decidir de posar fil a l'agulla per a establir un conjunt acordat d'actuacions per fomentar l'escolarització al barri. Tot plegat es tradueix en l'establiment d'uns protocols d'actuació que impliqui els diferents professionals (educadors, metges, cossos de seguretat, escoles, etc.) que trobem al barri, i que poden col·laborar en la lluita contra l'absentisme escolar. Per tant, ens esperen hores de negociació i pactes, de fer lectures compartides de les problemàtiques, d'optimitzar les bones pràctiques dutes a terme fins el moment, i sobretot, de prendre consciència comunitària de les necessitats presents i futures dels nois i noies per als que treballem.